MINDEN, AMIT AZ ALGÁK KÖRFORGÁSÁRÓL TUDNI KELL - Revitalash Hungary
Mobile Label

MINDEN, AMIT AZ ALGÁK KÖRFORGÁSÁRÓL TUDNI KELL

2023 február 17

MINDEN, AMIT AZ ALGÁK KÖRFORGÁSÁRÓL TUDNI KELL

Akárcsak a haj a fejeden, a szempillák is a növekedés és az azt követő kihullás természetes ciklusán mennek keresztül. Fontos, hogy megértsd ezt a szempilla növekedési ciklust, mielőtt drága kozmetikai eljárásokba bonyolódnál, vagy elhamarkodottan következtetnél a szempillák elvesztésére.

Minden embernek általában 150-200 természetes szempillája van szemenként a felső szemhéjon és 75-100 az alsó szemhéjon. Bár a szempillák hossza, vastagsága és színe minden embernél más és más, mindannyian átmegyünk egy növekedési cikluson.

Image of the 3 phases of the lash growth cycle

A SZEMPILLA NÖVEKEDÉSI CIKLUS 3 SZAKASZA

A szempilla növekedési ciklusa három fázisra osztható: anagén (aktív növekedés), katagén (átmeneti fázis) és telogén (nyugalmi fázis). A teljes ciklus 4-11 hónapig tarthat.

Anagén fázis (aktív növekedés)

Az első, anagénnek nevezett fázisban az alga körülbelül 30-45 napig aktívan növekszik. Az algák körülbelül 40%-a van ebben a fázisban egy adott időpontban. Minden alga egy bizonyos hosszúságig tovább növekszik, majd leáll.

Katagén fázis (átmeneti fázis)

Az algaciklus második fázisa a katagén fázis, amikor az alga eléri a kívánt hosszúságot, majd leáll a növekedése és a tüsző összezsugorodik. Ez a fázis 2-3 hétig tart. Ha az alga a katagén fázis alatt kihullik, nem kezd újra növekedni, amíg ez a fázis véget nem ér.

Telogén fázis (nyugalmi fázis)

Az alga nyugalmi/kihullási fázisát telogén fázisnak nevezzük, amely 3-4 hónapig tart. Ez idő alatt a szőrtüszőből új hajszál kezd nőni, amely végül kiszorítja a régi hajszálat. Ez azt jelenti, hogy nem kell aggódni a normál szempillahullás miatt - csak helyet csinálnak az újaknak! Mivel minden egyes szempilla a ciklus saját fázisában van, normális, hogy naponta több szempilla is kihullik. A teljes szempillacsere általában 4-8 hétig tart.

Tippek az egészséges szempillákért a ciklus alatt

A károsodás a ciklus közepén hajhullást okozhat, ezért fontos, hogy szempilláit egészségesen és ápoltan tartsa - különösen, ha naponta sminkel, vagy kozmetikai beavatkozásokat, például szempilla-hosszabbítást vagy -emelést végez.

Ahhoz, hogy szempillái jó formában maradjanak, javasoljuk, hogy kövesse az alábbi praktikákat:

  • Minden nap alaposan távolítsa el a sminket. Micellás szempillavizünket úgy alkottuk meg, hogy kíméletesen, de hatékonyan tisztítsa a szempillákat.
  • Kerülje a vízálló sminket. Helyette próbáljon ki tápláló hatású termékeket.
  • Építsen be szempilla szérumot a napi rutinjába. RevitaLash® Advanced szérumunk erősíti a szempillákat, védi őket a töréstől, miközben javítja rugalmasságukat és fényüket.
  • Kerülje a szempillák húzását, tépkedését vagy dörzsölését.
  • Táplálja szempilláit hetente kétszer szempilla- és szemöldökmaszkunkkal, hogy helyrehozza a károsodásokat és helyreállítsa egészségét.